Blog

Niet slapen, heel veel zingen

Er zijn mensen die in de nacht slapen.

Er zijn mensen die nu in dromenland vertoeven

Er zijn mensen die uitgerust wakker worden

‘En’ er zijn mensen die zingen, de hele nacht door….

Afgelopen zaterdag op zondagnacht was ik aanwezig bij de ‘Mantra Virgil’. Een ceremonie vol met mantra zang en stilte. Een ritueel waarbij we het leven vierden en vol overgave de magie van de nacht ervaarden. Met totaal 30 mensen zongen en dansten we in de nacht. In deze blog een terugblik, de meeste teksten schreef ik in de nacht zelf.

Het is één van de langste nachten van het jaar en die hele nacht gaan we zingen. Maar wat is lang? Een nacht bestaand uit verschillenden blokken van een x aantal minuten, uren, …. Na elk lied is er de stilte en na elk blok 15 minuten meditatie en 15 minuten pauze. We glijden de nacht in.

🎵 om jai schri ganesch, schri ganescha jai jai 🎵

Soms is de muziek oneindig, elk slotakkoord kan ook weer een een begin zijn voor een nieuw couplet, brug of welke titel je er ook op wil plakken. Als zelfs de lijnen van de notenbalk ophouden, dansen de noten vrolijk verder. De tijd houd op te bestaan, 10 uur wordt 12 uur, maar t zou ook al 3 uur kunnen zijn. Het is een groot feest om hier samen zonder woorden maar met elkaar en de muziek de nacht door te brengen. Laten we zingen.

🎵I wil climb this mountain with my hands wide open 🎵 

En dan als de moeheid toeslaat, de slaap eigenlijk wil indalen. Ook dan zing ik door. De nacht wordt magischer en magischer. In een toestand van bijna omvallen weer doorgaan. De energie komt terug, wat is het heerlijk om te zingen. Hoe lang nog? Geen flauw idee.

En dan ineens zie ik buiten de lucht langzaam lichter worden, zou het? Is het einde in zicht? Mijn energie is gestegen en wil ergens dat t nog niet voorbij is.

🎵 I have arrived, I am home. 
I have arrived here and now 🎵

De nacht, een ceremonie van 17 uur, is voorbij gevlogen. Ik kende 1 kleine energie dalletje, heb geen mantra overgeslagen. Ik voel me opgeladen, dankbaar voor deze prachtige nacht, ik straal na deze viering van het leven. Mijn hart is gevuld met liefde.

Er zijn mensen die zich nu (om 9 uur) nog eens omdraaien in hun bed.

Er zijn mensen die met een slaperig hoofd zitten te ontbijten.

En er zijn mensen die na een nacht wakker blijven gevuld zijn met energie en liefde. De muziek is gestopt, maar van binnen klinkt die door en door.

Dank dank dank.

Punt.

2 Comments

Leuk om ook van jou te horen!